Csak most, csak egy egyszerűt, de nagyszerűt. Csak úgy, mert szeretném megosztani, milyen finom. Csak azért, mert a tojást is fel lehet dobni például pirított magvakkal.
Fotó: KockacZukor
- 2 db Gyermelyi tojás
- 1 ek szezámmag
- 1 tk szezámolaj
- plusz: füstölt sajt, ecetes hagyma, zöldségek
Elkészítés:
Egy serpenyőben a szezámmagot olajon elkezdjük pirítani. Ráütjük a tojásokat, a tüzet egészen kicsire vesszük, tetőt teszünk rá. Így nem fog megfeketedni a szezámmag, de a tojás csodálatosan megfő, megsül. Ha használunk sajtot, azt is rászórjuk, majd apróra vágott ecetes lila hagymával és pirítóssal tálaljuk. Csak, mert jó. Na.
Jó étvágyat!
A zabbundás parizerem is túl gyorsan elfogyott. Készíthetek újra. :D
- KockacZukor -