Kalóriabomba - USA trend

Bármennyire is próbálja felülírni a tésztás társadalom a meggyőződést, hogy a tészta hizlal, amikor egyes étteremláncok pont egy tésztaételből csinálnak kalóriabombát. Persze ilyen alapon a salátáról is ki lehet jelenteni, hogy hizlal, ugyanis nagyon nem mindegy, hogy mi kerül rá öntetként vagy szószként. Így van ez a tésztával is.

kaloriabomba.jpg

Ennek következtében, az USA legkalóriadúsabb, étteremláncnál kapható fogása egy garnélás, gombás, paradicsomos, spagetti, tejszínes szósszal lett. A fogás 3120 kalóriát tartalmaz, és ezzel elnyerte a kétes értékű Extrém Étkek Díj listavezető helyét is néhány éve. Ha valaki szeretné bevinni a napi kalóriaszükséglet másfélszeresét egy ültő helyében, akkor Washingtonban kell keresnie ezt az étket.

A listán, amit minden évben közzétesz egy az egészséges táplálkozást propagáló csoport, több desszert is, például egy csokitorta is szerepel, amiből egy adag 1820 kalória. A csoport szószólói úgy vélik, hogy egyes éttermek mintha azon dolgoznának, hogy hogyan tudnak minél extrémebb ételeket előállítani, melyek rendszeres fogyasztása ráadásul elhízáshoz, diabéteszhez vezethetnek.

süti beállítások módosítása