A tegnapi vacsit ma is emlegetjük, olyan finom lett. A címet folytatva, a csirkemájas, póréhagymás, tahinis, mango chutneys tésztát sok-sok citrommal locsoltam meg. Pikáns, különleges lett. A tahini finomra őrölt szezámmagból készült sűrű állagú massza, amit keleti ételek alapanyagaként alkalmaznak. Te főztél már vele?
Fotó: KockacZukor
- 150-200 g VitaPasta szarvacska
- 500 g csirkemáj
- 4-5 tk tahini
- 4-5 tk mango chutney
- fél vastagabb póréhagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- étolaj
- bors
- só
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőztem.
A póréhagymát és fokhagymát kockáztam, és olajon dinsztelni kezdtem.
Hozzáadtam a csíkokra vágott csirkemájat.
Sóztam, borsoztam, hozzákevertem a tahinit, és egy fél pohár vizet, valamint a mango chutneyt. A citrom felét ráfacsartam a keverékre. Lassú forgatások mellett, összefőztem az ízeket.
Összeforgattam a leszűrt kész tésztával, és a citrom másik felét is ráfacsartam az ételre.
Jó étvágyat!
A videónk segítségével isteni forró, ízletes, laktató pulykás, tejszínes rizslevest készíthetsz! Kukkants bele.
- KockacZukor -