Tojásból lesz a csoda!

"Tojásból lesz a csoda" - énekelték gyerekkorom egyik kedvenc meséjében, a Kukoriban. És tényleg, ezúttal krumplival, pontosabban krumpliban készül a ham&eggs! Jó néhány évvel ezelőtt, az akkori szerelmemet próbáltam elbűvölni egy krumpliban sütött csirkés vacsorával, de az elkészült étel füstje enyhén szólva nagyobb volt, mint a lángja. Túl száraz lett, igazi csalódás, azóta nem is próbáltam hasonló "krumplisságot". Ám ebben a receptben a sonka, valamint a kevéske vaj, amit a krumpliba teszünk, garantáltan gondoskodik a szaftosságról, és mutatós fogást kapunk.

baked-egg-potatoes2_1.jpg

Hozzávalók:

  • Néhány szem nagyobb burgonya elősütve, majdnem készre
  • Tojás, annyi szem, ahány krumpli
  • Sonka
  • Durvára reszelt trappista vagy cheddar sajt
  • Petrezselyem
  • Só, bors
  • Vaj

Elkészítés: a szinte teljesen készre sütött burgonyát az oldalára fektetjük, és levágjuk felső részét. Kikaparjuk a burgonya belsejét. Késhegynyi vajat pottyantunk bele. A mélyedésbe tojást ütünk (minden szem burgonyába egyet). Óvatosan eresszük a tojást a krumpliba, hogy a sárgája ne folyjon szét. Majd sót, borsot hintünk rá, és néhány vékonyra vágott sonkacsíkot dugunk bele. A tetejét meghintjük reszelt sajttal, de tehetünk egy-egy nagyobb darabot a beleütött tojásba is. A sütőben addig sütjük, míg a tojásfehérje teljesen megkeményedik. Reggelinek és vacsinak is kiváló, laktató! De tudod mit? Még ebédnek is prímán elmegy, most, amikor otthon tanulsz a gyerekkel, miközben dolgozni is próbálsz... :)

Forrás: http://www.gimmesomeoven.com