A karantén időszak kezdetén néha üres polcok fogadtak bennünket némely üzletben. De míg az üzlet normál rizses részén alig volt már áru, addig a fekete rizsből sorban álltak a dobozok a polcon. Ezt jó megjegyezni tehát, hogy a fekete rizs is remek alternatíva finom ételekhez. :) Természetesen a következő receptben használt fekete rizs helyett használhatsz hagyományos rizst is, nagyon finom lesz azzal is. :-)
Fotók: KockacZukor
- 3 db Gyermelyi tojás
- 500 g csirkemell
- 250 g fekete rizs
- 250 g vegyes keleti zöldség (zacskós fagyasztott)
- 2 ek szezámolaj
- 3 ek étolaj
- 4-5 ek szójaolaj
- 4-5 ek teriyaki szósz
- 2 ek agavé szirup (1 ek cukor)
- 2 ek 10%-os ecet
- 5 ek szezámmag
- só
Elkészítés:
A rizst egy edényben kevés olajon pirítottam egy pillanatig, majd felöntöttem dupla mennyiségű vízzel. 35-45 percen keresztül lassan kis tűzön főztem, folyamatosan pótolva a vizet. Közben sóztam is a rizst.
A csirkemellet kicsi kockákra vágtam, és a szójaszószból és teriyaki szószból készült keverékbe tettem. Hagytam benne állni fél órán át, majd egy serpenyőben, olajon kisütöttem.
A zöldséget megfőztem, majd leöntöttem róla a vizet. A tojást felvertem, és rántottát készítettem belőle úgy, hogy azt kis részekre daraboltam.
Egy serpenyőben szezámolajra tettem a zöldséget és tojást, pirítottam őket kicsit, majd hozzáadtam a húst, és rizst is. Fűszereztem sóval, ecettel, agavé sziruppal, és tettem még hozzá a teriyaki szószból, de ez utóbbi lépés természetesen ízlés kérdése.
Szezámmagot pirítottam egy kis serpenyőben, majd gazdagon megszórtam vele az elkészült ételemet.
Jó étvágyat!
Készítsünk együtt egy pikáns lencse currys húsos tésztát is! :-)
- KockacZukor -