Múlt héten szülinapi ebédre voltunk hivatalosak. Hatalmas eszem-iszom, dínom-dánom, melynek okán majd kipukkadtunk estére. A sok-sok desszert utáni héten újra megkívántam az édességet, de most már a vonalaimra is odafigyeltem, és cukor nélkül készítettem el. :-)
Fotók: KockacZukor
- 4 db Gyermelyi tojás
- 2 kis doboz/ pohár (lm) kefir
- 3 kefires pohár eritrit
- 4 kefires pohár (gm) zabliszt
- 1 csomag (gm) sütőpor
- 1 kefires pohár étolaj
- 1 ek vanília aroma
- 8 (vagy több) szem sárgabarack
Elkészítés:
A kefirt, az étolajat, a tojásokat, az eritritet, a sütőport, a vanília aromát összekevertem. Nem volt itthon gluténmentes zablisztem, de darabos zabom igen, így azt ledaráltam. Hozzáadtam a folyékony keverékhez.
A sárgabarackokat miután megmostam, és kiszedtem a magokat, csíkokra vágtam.
Egy kisebb tűzálló tálat kikentem olajjal, és megszórtam a zabliszttel, majd beleöntöttem a keveréket. Gazdagon befedtem a tetejét a sárgabarackkal. Előmelegített sütőben lassan készre sütöttem, az első fél órában alufóliával fedtem le, hogy a barackok ne égjenek meg.
Isteni savanykás, mégis édes desszert, amit fogyaszthatsz reggelire, de napközben is bármikor, ha megkívánod. :-)
Jó étvágyat!
Ha piros gyümölcsös-sós desszertre vágysz, készítsd el az egyszerű kis batyut, imádni fogod!
- KockacZukor -