Zöldség torta kolbásszal

Feldíszítettem a pici fiamnak a karácsonyfát már előre, hogy egész hónapban csillogjon neki, és élvezhessük az ünnep hangulatát minden nap. A fa alsó ágain nincsenek díszek, mert a fiam imádja őket birizgálni, húzogatni és ráncigálni, és a balesetet megakadályozandó elővigyázatosan jártam el a gömbök, csillagok és angyalkák elhelyezésével. Természetesen Manót ez sem tántorítja el attól, hogy rendszeresen megkörnyékezze a fát. Szerencsére, ha az ebéd illatát megérzi, azért kitotyog a konyhába, és picit felhagy a karácsonyfa-nyúzással.

201207-2.jpg

Fotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 4 db Gyermelyi L-es tojás
  • fél karfiol
  • fél brokkoli
  • 2 db répa
  • fél rúd kolbász
  • bors
  • fél csokor petrezselyem
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek panírmorzsa
  • reszelt parmezán/ tetszőleges sajt

Elkészítés:

Egy kis tortaformát kiolajoztam és megszórtam panírmorzsával a közepét és széleit is.

A brokkolit és karfiolt rózsáira szedtem, a répát karikákra vágtam. Megfőztem a zöldségeket. A tojásokat összekevertem az aprított petrezselyemmel. A kolbászt karikáztam, majd a karikákat is kisebb darabokra vágtam. Hozzáadtam a tojáshoz, majd a zöldségeket is összeforgattam ezzel, borsoztam és sóztam.

A keveréket beleöntöttem a kis torta formába, és alufóliát tettem a tetejére. Fél órátn át sütöttem alufóliával, majd levettem és rövid időre visszatettem. Miután megsült, hagytam kicsit hűlni, hogy szeletelni lehessen.

Ízlés szerint sajttal megszórható a teteje, amikor az alufóliát leszeded róla, és mielőtt kis időre visszateszed.

Jó étvágyat!

Egy hasonló, más alapanyagokkal készült tojáslepényt is ajánlok, ami ugyanilyen ízletes, laktató, és gyorsan elkészül!

-KockacZukor-

süti beállítások módosítása