Töltött gomba kolbász chipsszel

Nálunk a töltött zöldség készítése mindig olyan ebédet jelent, amikor minden elfogy az asztalról. Szeretünk cukkinit, padlizsánt, paprikát, paradicsomot tölteni, és a tölteléket is gyakran változtatjuk. Most egy bazsalikomos, tojásos krémmel töltött gombás receptet hoztam, amit kolbász chipsszel dobtam fel.

210207-2.jpg

Hozzávalók:

  • 3 db Gyermelyi tojás
  • 4 db nagy fej gomba
  • friss petrezselyem
  • friss bazsalikom
  • 3 ek majonéz
  • bors
  • reszelt parmezán
  • 12-18 szelet kolbász
  • olívaolaj

Elkészítés:

A tojásokat megfőztem, majd leszedtem a héját.

Egy hőálló tálat kikentem olajjal, beletettem a megtisztított gombakalapokat, és ezekre is öntöttem egy kis olívaolajat, illetve sóztam, borsoztam. Előmelegített sütőbe tettem, és 5 percen át elősütöttem.

Közben egy konyhai darálóban a gombák – megtisztított – tönkjét (törzsét), a három tojást, a majonézt, 6-7 nagy bazsalikomlevelet, két szál gazdag levelű petrezselymet, sót, borsot daráltam krémmé.

A gombakalapokat kivettem a sütőből, és egy kanállal megtöltöttem a tojásos krémmel őket.

Parmezánnal megszórtam a tetejüket, és visszatettem a sütőbe készre sülni valamennyit.

Közben egy serpenyőben a kolbászt megpirítottam, és miután kieresztette a zsírját, kivettem kihűlni.

Miután a töltött gomba elkészült, a tetejére szúrtam a kolbászt, de megteheted azt is, hogy darabokra töröd a szeleteket, és a ropogós kis kolbászdarabokkal szórod meg az ételt.

Jó étvágyat!

süti beállítások módosítása