Mondhatnám azt, hogy ez egy gyerekeknek készült étel, de ez nem teljesen igaz. Bár a fiam kedvence a húsgolyó, és az unokahúgomé a krumplipüré, és felfalták az egész tányér színes ebédet, azért az igazság az, hogy nekünk felnőtteknek is ízlett. ;-) Tökéletes fogás az egész családnak.
- 2 db Gyermelyi tojás
- 450 g sertés darálthús (7% zsír)
- 4 ek panírmorzsa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- majoranna
- petrezselyem
- bors
- só
- 1 liter paradicsomlé
- 1 ek eritrit/ vagy fél ek cukor
- 1 ek pizza fűszer
- fél bögre olívaolaj
- 4-5 ek spenót püré
- fél bögre tej
- 2 db nagyobb burgonya
Elkészítés:
A krumplit meghámoztam és kockáztam, majd megfőztem sós vízben. Amikor megfőtt, konyhai robotgéppel pürésítettem, közben hozzáadtam a fél bögre meleg tejet, és sót, valamint 4- ek spenót pürét. Addig turmixoltam, amíg egy krémes zöld pürét kaptam.
A darált húst, kockázott hagymákat, panírmorzsát, tojásokat, majorannát, petrezselymet, borsot, sót összegyúrtam, majd gombócokat formáztam belőle, amiket picit kilapítottam. Egy tepsibe olajat öntöttem, erre helyeztem el sorban a fasírtokat.
A paradicsomszószt összekevertem az eritrittel, sóval és a pizza fűszerrel, majd az egészet a gombócokra öntöttem. A tepsire alufóliát tettem, és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütöttem.
A zöld krumplipürére mertem a paradicsomos gombócokat, és tálaltam.
Jó étvágyat!