Hagymaszószos tészta kecskesajttal és füstölt chilipehellyel

Egy kis vöröshagymából és vajból olyan klassz szószt lehet rittyenteni, majd azt még feldobni a kecskesajttal, hogy egy sok csillagos étteremben is el tudom képzeli az étlapon. Mondjuk a kecskesajt habosítva, a tészta házilag készítve és a hagymaszósz nem cukorral, hanem mézzel vagy valami különleges édes gyümölccsel édesítve... Be vagyunk zárva, de az ízélmény lehet otthon is ugyanaz.

210324-2.jpg

Hozzávalók:

  • 150 g Gyermelyi VitaPasta gnocchi tészta
  • 4 db közepes vöröshagyma
  • 60 g vaj
  • 1 ek barna cukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • bors
  • kecskesajt
  • füstölt chilipehely
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük.

A vöröshagymákat megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben vajat hevítünk, és a hagymákat lassan elkezdjük dinsztelni. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy evőkanál barna cukrot, és egy teáskanál szódabikarbónát. Hozzáöntjük a fehérbort, és addig főzzük, amíg a hagyma megpuhul, szinte krémessé válik.

Hozzáadjuk a megfőtt tésztát, és egy keveset adunk hozzá a főzőléből is. Összeforgatjuk, hagyjuk kicsit állni.

Tálalásnál ízlés szerint kecskesajtot szórunk rá, és füstölt chilipehellyel szórjuk meg.

Imádat!

Jó étvágyat!

süti beállítások módosítása