Mangós-banános sült túrós

A tavasz a legkiválóbb időszak ahhoz, hogy családi kirándulásokra menj! Akár túrabakancsban, akár biciklivel vagy vitorlással, de vétek a napsütéses hétvégéket a négy fal között tölteni. Csoportosan, köztük kis kölkökkel utaztunk el a hétvégén Csesznek várához. Természetesen nem csak a várat tekintettük meg, hanem túráztunk is egyet a Bakonyban. Festői szurdokvölgyek, sziklafalak, barlangok, árkok... fantasztikus élmény volt. A kicsik visongtak, futkároztak, másztak, csúsztak, imádták az egész túrát, alig győztünk velük lépést tartani.

Mielőtt elindulnál, készítsd el ezt a klassz kis túrós sültet. Ha hazaértetek, tuti elfogy majd az egész! ;-)

mangos_turos_1_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 300 g Gyermelyi szélesmetélt
  • 500 g túró
  • 1 dl tejszín
  • 5-6 ek porcukor
  • 1 kis citrom leve
  • 2 db banán
  • 1 konzerves mangó
  • margarin
  • panírmorzsa

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A banánt és a tejszínt összeturmixoljuk. Belekeverjük a porcukrot. Ebbe a masszába öntjük bele a túrót is. Meglocsoljuk a citrom levével. (Ezt is össze lehet turmixolni, de én szeretem, ha a túró darabos, ezért én csak belekevertem kanállal a banános masszába.)

A megfőtt tésztát is hozzáadom, majd a margarinnal kikent és panírmorzsával megszórt sütőformába tesszük az édes tésztát.

A tetejére felszeletelt mangót rendezünk.

Előmelegített – légkeveréses – sütőben 180 fokon sütjük, amíg a tészta és mangó elkezd pirulni.

Csuda fincsi! ;-)

mangos_turos_2_kesz_700.jpgFotó: KockacZukor

 

Édesapám túrós-almás tészta receptjét itt olvashatod:

http://masteszta.blog.hu/2014/05/24/edesapam_almas-turosa

 

- KockacZukor -

 

süti beállítások módosítása