Egy reggel úgy döntött az egyik fogam, hogy mindenféle előzetes jelzés nélkül megreped, és a fele kiesik. Hú, de pipa voltam... tudtam, mi következik. Azóta a pénztárcám tartalmának nagy részét a fogorvosomnál hagyom. Mert ha már egyszer elmentem hozzá egy fog rendezése miatt, akkor tegyünk rendbe mindent... például azt a csúnya régi amalgám tömést is ki kéne cserélni. Imádott szilvás clafoutisomban is van cukor, de esküszöm az elfogyasztása előtt, után és közben is fogat mosok majd ;-), csak egy ideig fogorvosi rendelőt ne lássak.
Fotó: KockacZukor
- 125 g Gyermelyi búzafinomliszt
- 3 db Gyermelyi tyúktojás
- 10 szem szilva
- 1 kk fahéj
- 100 g cukor
- 3 dl tej
- 2 ek margarin
- 1 csipet só
Elkészítés:
A szilvát megtisztítjuk, és kimagozzuk. Megszórjuk fahéjas cukorral, és hagyjuk a cukorban állni, amíg a tésztát is elkészítjük. A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval. A tojásokat habosra verjük, és a száraz anyaghoz keverjük. Hozzáadjuk lassan, kevergetve a tejet is. Egy sütőformát kivajazunk és lisztezünk, belerakjuk egymás mellé a cukros, fahéjas szilvát, és ráöntjük a sűrű palacsintatésztát. Előmelegített sütőben, 170 fokon 30-40 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Az édes mellé nagyon jól illik egy meleg hagymaleves, amit én bármikor képes vagyok enni.
- KockacZukor -