Születésnapom volt pár napja. Olyan étteremben ünnepeltünk, ahol a tenger gyümölcseiből falatozgathattam végtelenül... kipukkadásig. :D Ekkor jöttem rá, hogy milyen régen ettem halat, tonhalat, szardíniát, kagylót, rákot. Az is eszembe jutott, hogy lazac is van a mélyhűtőben, csak elő kéne venni. :-) Hét közben azonban nem volt időm kiszedni a halcsontokat a lazacból és leszedni a bőrét, így azt hétvégére hagytam. De egy gyors tonhalas tésztát tudtam készíteni. Vacsira mind elfogyott. :-)
Fotó: KockacZukor
- 500 g Gyermelyi durum penne
- 2 konzerv tonhal
- olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- kapribogyó ízlés szerint
- 1 üveg zöld pesto
- citrom
- só
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A tonhalat egy tálban villával összetörjük, hozzákeverjük a citromot, sót és kapribogyót.
A tésztát összeforgatjuk a zöld pestoval, az összezúzott fokhagymával majd a tonhalas keverékkel.
Gyorsabb tészta ételt nem is készíthetnénk, mégis különleges vacsora élményt nyújt!
Fotó: KockacZukor
- KockacZukor -