Nagyon sok gyerkőc idegenkedik a zöldségektől, és azt hiszem, még többen a karfioltól. Azonban egy kis huncutsággal lehet olyan meleg levest készíteni, amivel a kicsik is elcsábíthatók. Következzen egy ízletes karfiol krémleves, amihez ha krumplit is pürésítünk, és fűszerezzük, akkor az egész család számára ízletes, egészséges ebédet kapunk.
Fotó: KockacZukor
- 2 marék Gyermelyi mese tészta
- 1 nagy karfiol
- 1 vöröshagyma
- 2 db krumpli
- 300 ml tej
- 200 ml zsíros főzőtejszín
- füstölt kolbász ízlés szerint
- 40 g vaj
- só, bors,
- 400 ml alaplé
- őrölt koriander
- petrezselyem
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A vajat egy edényben olvasszuk fel, és pirítsuk meg rajta a felszeletelt hagymát. Adjuk hozzá a kis darabokra szedett karfiolt, és a felkockázott krumplit is. Öntsük rá az alaplevet és a tejet. Főzzük addig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ezután pürésítsük az egészet, illetve sózzuk és borsozzuk, majd tegyünk hozzá őrölt koriandert. Öntsük hozzá a tejszínt is, és hagyjuk rottyanni a levest.
A kolbászt karikázzuk fel, és a karikákat is vágjuk négy felé, majd egy serpenyőben pirítsuk át.
Tálalásnál a levesbe tésztát rakunk, a tetejét pedig megszórjuk kolbásszal és petrezselyemmel.
Fotó: KockacZukor
Ízes leves receptet itt is találsz:
http://masteszta.blog.hu/2014/10/04/krumplis_kremleves_csipet_tesztaval
- KockacZukor -