Színtelen, mégis színt visz az ételbe: fehér kolbász

Fehér kolbászos, padlizsános DiVita tésztát ajánlott nekünk a minap Kockaczukor. Az étel újszerűsége minden bizonnyal az egyik fő alapanyagának, a fehér kolbásznak köszönhető, amely talán itthon furcsán csenghet.

629ce5f70a86aa4356faef06f65568ff.jpg(fotó: Pinterest)

Kockaczukor receptjében ismét bebizonyosodott, hogy milyen szuper könnyen felturbózható egy egyszerűnek induló étel, mindössze egy kis csavar kell bele, és egy-két, nem mindennapi hozzávalóval máris különleges fogás kerekedik. Erről az elkészült fantasztikus képek is tanúbizonyságot tesznek a bejegyzésben, kár, hogy illatot nem tudunk küldeni monitoron keresztül. :)

divita_teszta_padlizsannal_es_feher_kolbasszal_2_kesz_700_1.jpg (fotó: Kockaczukor)

Mutatkozzon be hát most nekünk a fenti étel főszereplője, mai kedvencünk: a fehér kolbász. A fehér színű bajor kolbász (Weißwurst) a mi magyaros, paprikás kolbászokhoz szokott ízlelőbimbóinknak elsőre igen meglepő lehet, és hát fehér színe sem éppen hétköznapi. A borjúhúsból, sertéshúsból és szalonnából előállított ételt a bajorok találták fel, és több mint 150 éve töretlen a népszerűsége. A pirospaprikától mentes húskészítmény sajátos ízét a petrezselyem, a kardamom, a citrom és a gyömbér adja, a színe pedig a különlegesen finom darálásnak és az abálási technikának köszönhető.

30e833d9cb9b17dbfd10fff78c0d01fb.jpg(fotó: Pinterest)

Hagyományosan reggelire szokták kínálni, gyöngyöző vízben pontosan 10 perc alatt megfőzve. Majd forrón kettévágva, és a bőréből kiforgatva, édes bajor mustárba tunkolják. Illik hozzá a ropogós bajor perec, és hát nyilván egy jó bajor sör se megvetendő, hogy azzal öblítsük le. A lenti videóban látható a tradicionális tálalása és fogyasztása, de egy kis lilahagymával, újhagymával, retekkel és kígyóuborkával emberes saláta rittyenthető vele (fent). A fehér kolbász egyébként idehaza a nagyobb húscsarnokokban mindig megtalálható.

 

 -- / L. / --

süti beállítások módosítása