A múlt heti hosszú hétvégére hazamentem vidékre, Tolna megyébe a szüleimhez. Rossz időt mondtak, féltem, hogy a három napra bent ragadok a lakásban. Ehhez képest szombaton napsütésre keltem. Dél körül megkeresett egy barátnőm, és mondta, hogy mennek Annafürdőre. (http://www.lengyel.hu/annafurdo.htm) Hát persze, hogy velük tartottam, hiszen még soha nem jártam itt, pedig mindössze 20 percre van a várostól, ahol felnőttem. Isteni kacagós, sétálós, természetjárós délutánt töltöttünk itt.
No, de ne feledkezzünk meg az ebédről sem, ami utána következett. :-)
Fotó: KockacZukor
- 300 g Gyermelyi Vita Pasta penne
- 600 g csirkemell
- 7 ek szójaszósz
- 1 db tojás
- 2 ek étkezési keményítő
- só
- bors
- 3 ek napraforgó olaj
- 3 ek nádcukor
- 2 ek méz
- 2 kis fej lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek földimogyoróvaj
- 6-7 szem koktélparadicsom
- 1 doboz paradicsompüré
- koriander
- chili
- 200 g cukorborsó
- 2 dl habtejszín
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A tojást az étkezési keményítővel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a kockákra vágott csirkemellet belekeverjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a húst megpirítjuk benne. A húst kiszedjük, és a forró olajban karamellizáljuk a cukrot, hozzáadunk egy kevés vizet, illetve hozzáadjuk a mézet. A szójaszósz nagyobb részét hozzáöntjük, és hagyjuk forrni a keveréket. Pár perc után hozzáadjuk a húst, és együtt is forraljuk, főzzük őket.
Egy másik serpenyőben olajon megpirítjuk a szeletelt lila hagymát és fokhagymát. Hozzákeverjük a maradék szójaszószt, a mogyoróvajat, a felezett vagy negyedelt koktélparadicsomokat, és a paradicsomszószt. Miközben forr a mártás, sózzuk, illetve fűszerezzük korianderrel és chilivel. Ha már rottyant kettőt a szósz, hozzáadjuk a cukorborsót és a tejszínt. Ezután összeforgatjuk a hússal és a tésztával.
Különleges ízélmény, laktató étel.
Jó étvágyat! :-)
Fotó: KockacZukor
Furcsa nevet kapott, ám mégis eddigi ételem egyik legfinomabb, általam is elkészített fogása, a Tocsogós tészta. Klikk a linkre, ha még nem olvastad a receptet:
http://masteszta.blog.hu/2015/04/08/tocsogos_teszta
- KockacZukor -