Majtényi pincészet – Balatonlelle

Amikor Nagyapám elhatározta, hogy a Balatonon épít egy nyaralót, először Balatonlellén kezdett el telket keresni. Sajnos a neki tetsző ingatlanok a vízparttól nagyon távol estek, így a nézelődést átette Balatonszárszóra. Egy apró utcácskában kezdett el építkezni, és a család azóta kényeztetheti magát itt a magyar tenger mellett minden nyáron és tavasszal, vagy amikor épp kedve tartja.

Mi lassan egy hete élvezhetjük, hogy reggelente a millió madárka, a napsugarak, és a nyári szellő keltenek minket. Az utca csendes, néha egy-egy kutya ugat, és vakkant egy halványat. Az udvari diófa alatt üldögélve, a méhek zümmögésére és a falevelek csilingelésére koncentrálva még a fejem is el tud csendesedni, és két-három nap után kaján vigyor ragad az arcomra... önkéntelenül. ;-)


21m.jpg

Az egyik este a vacsorát Balatonlellén fogyasztottuk el, a Majtényi pincészetben. Bevallom, nem tudtam, hova is megyünk,és mi vár majd ránk, csak kinéztem a helyet, beültünk a kocsiba, és mentünk. Ami minket fogadott, az pedig a valódi provance-i fíling volt. Kanyargós kis földes úton, szőlészetek között jutottunk el a keresett pincéhez. Az épület mellett egy pöti hófehér kápolna, körben a sok zöld, és a távolban a nagy víz, és Badacsony a túlparton...

1m.jpg

30m.jpg

4m_2.jpg

2m.jpg

7m.jpg

6m.jpg

Az étterem előtt éppen kovászos uborkát tettek ki a napra, vagyis máris otthonosan éreztem magam. Persze ehhez hozzájárult a csodaszép virágos, zöld és fás környezet is. Ahogy pedig átvezettek minket a ház túloldalára, tátva maradt a szánk. Csodálatos volt a kilátás a hosszú teraszról. A Balaton tárult elénk, amíg a szemünk ellátott.. napsugarak úsztak a vízen.. és igen. Ennyire csöpögős volt. :)

10m.jpg

14m.jpg

23m.jpg

24m.jpg

Konyári rosét szopogattunk, élveztük a látványt, a csendet, a kellemes színeket, az estébe hajló délutánt, a végtelen szőlőtőkéket, és az isteni ételeket. Ismét sikerült rácsodálkoznom az ország rejtett, de csodálatos kincseire és értékeire, arra, hogy milyen szép is Magyarország, és hogy milyen sok vadregényes, izgalmas és romantikus részét nem ismerem még.

19m.jpg

8m.jpg

26m.jpg

25m.jpg

13m.jpg

Nem fogom kritizálni és kivesézni a személyzetet, a borokat, vagy az ételeket, mert minden úgy volt tökéletes, ahogy az elénk került. Elengedtük magunkat, és hagytuk, hogy elringasson a hely szellemisége, az illatok, az ízek és a látvány.

12m.jpg

9m.jpg

20m.jpg

17m.jpg

Tárj be hozzájuk, hogy Te is érezd szíved minden szegletében, amiről írtam! ;-)

28m.jpg

 

Elérhetőség:

majtenyipreshaz.eu

 

- KockacZukor -

 

süti beállítások módosítása