Egy borongós, szürke nyári napon indultunk családostul Nagyvázsonyba, a Kinizsi várba. A kompon arra jutottunk, hogy tökéletes kiránduló idő van, se nem meleg, se nem hideg. Sajnos viszont minél közelebb kerültünk Kinizsi várához, annál jobban esett. :/ Amikor megérkeztünk, már dézsából öntötték, legalább fél órán át ki sem tudtunk szállni az autóból. Megérte kivárni az eső elvonulását, ugyanis amikor kisütött a nap, csodálatos nyári meleg lett. A vár a kapun kívülről kicsinek tűnt, de ahogy azt átléptük, élveztük annak minden szegletét, sarkát, termét, tornyát. Hazaérve egy finom, spenótos pennével koronáztam meg a napot...
Fotó: KockacZukor
- 200 g Gyermelyi Vita Pasta penne
- 200 g spenót
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek tárkony
- 1 ek oregánó
- fél citrom leve
- 2 dl főzőkrém vagy tejszín
- parmezán ízlés szerint
- só
- chili
- olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A felkockázott hagymát és a fokhagymát forró olajban megdinszteljük. Hozzáadjuk a spenótot és a tejszínt is. Mikor a szósz már forr, fűszerezzük, és hozzáadjuk a citrom levét is. A szószt időnként kavargatva addig főzzük, míg besűrűsödik. A tésztára merve a szószt, parmezánnal – vagy egyéb sajttal – tálaljuk.
Fotó: KockacZukor
Egy korábbi – még nyári – recept. Mindenképpen nézd meg:
http://masteszta.blog.hu/2015/04/25/szardellas_puttanesca
- KockacZukor -