Nagymarosról indultunk, és a cél Julianus barát kilátója volt. (http://www.turautak.com/cikkek/turautak/nagymaros--remete-barlang--julianus-kilato.html) Hát nem mondom, hogy könnyű délutáni, andalgós séta volt, de az erdő, a friss levegő és a mozgás, no meg a kilátóból elénk táruló látvány feledtetett minden izzadságcseppet. Hazaérve a csodás napfényes őszi nap végén a fagylalt helyett, valami különlegesebb édességre vágytam. A kókusz és ananász párosának gondolata hamar felcsigázott. ;-)
Fotó: KockacZukor
- 200 g Gyermelyi Vita Pasta spagetti tészta
- 1 db konzerves ananász (egész karikák)
- 2 dl tejszín
- 8 dl kókusztej
- 6-7 ek kókuszreszelék
- 2 tasak vaníliás cukor
- 5-6 ek cukor (én xilitet használtam)
- 5-6 ek liszt
- 1 zacskó kókusz pudingpor
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A kókusztejet és tejszínt felforraljuk a kókuszreszelékkel, és addig főzzük, amíg a reszelék megpuhul. A lisztet összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és pudingporral, majd amikor megfőtt a kókusz, a tejhez adjuk. Addig keverjük és forraljuk, amíg a krém besűrűsödik. A krémhez hozzáadjuk a tésztát, és összeforgatjuk vele.
Az ananászkarikákat forró serpenyőben, vajon átsütjük. Ahogy forgattam az ananászkarikákat, egy kevés cukorral megszórtam mindkét oldalát.
A kókuszos tészta mellé helyezzük a sült ananászt, és már ehetjük is.
Jó étvágyat!
Fotó: KockacZukor
Ha szereted az édességet, készítsd el ezt az egyebesült diós tésztát is:
http://masteszta.blog.hu/2015/02/14/egybesult_dios_teszta
- KockacZukor -