Az idei tél első hóesése volt tegnap. Sajnos mire leért a földre, el is olvadt, mégis olyan szép volt. A hó egyre erősebben esett... majd átalakult havas esővé és esővé, ami egész napos szürkeséget hozott magával. Amennyire szívesen néztem a havat, annyira nem volt kedvem az ablakot megközelíteni a lehangoló színek láttán. Inkább bevonultam a konyhába, és készítettem egy nagyon gyors, laktató finomságot, amit gyerekkoromban sokszor ettem, de valahogy elfelejtődött azóta. Mára kisütött a nap, így irány a friss levegő! De előtte még befalok egy újabb tányér forró, savanyú rántott levest. ;-)
Fotó: KockacZukor
- 2 marék 8 tojásos Gyermelyi cérnácska
- 3 tojás
- 3 ek étolaj
- 3 ek liszt
- 3 kisebb babérlevél
- őrölt paprika
- őrölt kömény
- 1 db leveskocka
- só
- bors
- ecet
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A lisztből és az olajból rántást készítünk, majd felöntjük 1 liter vízzel. Fűszerezzük babérlevéllel, köménnyel, sóval, borssal és őrölt paprikával. Miután a leves elkezdett forrni, a 3 felvert tojást belekeverjük, és folyamatos kevergetés mellett még egy kis ideig főzzük. Én savanyún szeretem ezt a levest, így ecettel ízesítettem. Tálaláskor tehetjük hozzá a cérnácska tésztát.
Illatos, meleg, finom. Imádom. :-)
Korábbi receptjeink is rejtenek kincseket:
http://masteszta.blog.hu/2015/09/23/lencsekremleves_chilivel_es_citrommal
- KockacZukor -