Az ünnepek alatti dőzsölés után, ha akarnék se tudnék már annyit enni, a pocakom és szemeim elfáradtak, és vágyakoznak a könnyed ételek iránt. Nem ettük túl magunkat, de semmiképpen nem a hétköznapi és megszokott étkezések voltak a jellemzőek. A gyümölcsök, saláták, sovány húsok és könnyed joghurtok esnek most jól, illetve az ízes levesek, mint a következő kelkáposztás, virslis frankfurti leves.
Fotó: KockacZukor
- 1 marok Gyermelyi rizsszem tészta
- 1 kis fej kelkáposzta
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy burgonya
- 4 ek tejföl
- 2 ek finomliszt
- 3-4 szál virsli
- őrölt fűszerpaprika
- petrezselyem
- majoranna
- őrölt fűszerkömény
- só
- 2 db erőleves kocka
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. A kelkáposztát felszeleteljük, és egy lábas vízben pár percig forraljuk. Ezután leöntjük róla a levet, hideg vizet engedünk rá úgy, hogy ellepje. Beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, a nagyon apróra felkockázott hagymát, fokhagymát. Fűszerezzük őrölt köménnyel, majorannával, és hozzáadjuk a leveskockát. Ha már főtt egy kicsit a kelkáposzta, a felkarikázott virslit is hozzáadjuk. A tejfölből, lisztből, pirospaprikából és néhány kanál levesléből habarást készítünk és a leveshez keverjük. Petrezselymet aprítunk, és azt is hozzáadjuk. Rottyantunk a levesen. A tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Káposztaleves máshogy – próbáld ki ezt is:
http://masteszta.blog.hu/2015/11/25/kaposztaleves_tejfollel
-KockacZukor-