Egy kis erdő bújik meg a lakótelepi házak mögött, amit a közelben lakók nagyon szeretnek. Amint kisüt a nap, az ösvényeken futókat, kutyásokat, gyerekeseket, szerelmeseket, baráti csoportokat és időseket látni sétálni. A közös bennük, hogy mind mosolyognak, és nyújtogatják a nyakukat, hogy az arcukat érjék az első napsugarak. Valójában nem is olyan kicsi ez az erdő, akár két-három órán át is el lehet barangolni benne. Mielőtt nekiiramodtunk, azért a pocakunkat megtöltöttük egy finom, meleg reggelivel. :-)
Fotó: KockacZukor
- 100 g Gyermelyi kagylótészta
- 3 marék rukkola
- 2 tojás
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 szelet bacon
- 1 marék dió
- 1 marék mandula
- 7-8 szem zöld olívabogyó
- 50 g parmezán
- 5-6 ek olívaolaj
- só
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. Elkészítjük a pestot: a rukkolát, a diót, a mandulát, az olívabogyót, a megtisztított fokhagymát, a parmezánt, az olívaolajat és csipet sót robotgéppel összedaráljuk. A bacont kis kockákra vágjuk és kisütjük. Miután a tészta megfőtt, azzal összekeverjük a pestot és a bacont is. Tűzálló tálakba adagoljuk, és ütünk a tetejükre egy-egy tojást. Megszórjuk a tetejét is baconnel, és sütőben megsütjük.
Jó étvágyat!
Ajánlok nektek egy korábbi receptet is, mert finooom! :D
Kattints ide: Csirkemell mogyorós, paradicsomos mártásban.
- KockacZukor -