A húsvét már nem olyan dugig evős ünnep, mint a karácsony. Sőt, inkább könnyed salátákat, sonkát, tojást, friss zöldségeket, savanyút, illatos levest eszünk a családi ebédeken. A borok már lágyabbak és könnyedebbek, a beszélgetések egy része már az udvaron folyik, sőt, ha úgy adódik egy jó kis vidéki erdei sétát is teszünk. A kicsik fészket készítenek a nyuszinak, mi nagyok pedig süttetjük az arcunkat a napon. Imádom!
Fotó: KockacZukor
- 150 g Gyermelyi Vita Pasta penne
- 4 db főtt tojás
- 2 db avokádó
- 1 maréknyi bacon
- 4-5 ek majonéz
- 3 dl tejföl
- snidling
- 1-2 ek citromlé
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. Közben az avokádót villával összenyomjuk, és a megfőtt tojásokat szeletelve hozzákeverjük. A tejföllel, majonézzel, sóval, borssal, apróra vágott snidlinggel, és citromlével is elkeverjük. Ezt a keveréket a leszűrt tésztával összekeverjük. A bacont serpenyőben megpirítjuk, és megszórjuk vele a tésztasalátát. Magában, és köretként is fogyasztható.
Jó étvágyat!
Ha tésztasaláta, akkor a krémes, cukorborsós pennét is kóstold meg. :-)
- KockacZukor -