„Valóban erőssé válni azt jelenti, hogy soha, semmilyen körülmények között nem adod fel.” Ó, igen - gondoljuk magunkban - ez tényleg így van. Kár, hogy a nagy gondolatok megvalósítása felé vezető út mindig olyan kínkeserves. De ha jobban belegondolsz, hősök vagyunk mindannyian. A saját életünk és világunk hősei, amihez nem kell sem hadvezérnek, sem királynőnek, sem sztárnak, sem modellnek, sem olimpiai bajnoknak, sem feltalálónak, sem Nobel-díjasnak lennünk. Csak a saját félelmeinket kell legyőznünk, és mindent megtenni az álmainkért. Vagyis ne add fel. Te se! ;-)
Fotó: KockacZukor
- 5 marék Gyermelyi dörzstarhonya
- 4-5 ek cukorborsó
- 4-5 ek kukorica
- só
- bors
- 2 ek étolaj
- 2 tk jamaicai vagy egyéb fűszerkeverék
- 450 g kelbimbó
- balzsamecet krém
- parmezán
- só
- szezámmag olaj
Elkészítés:
A tarhonyát egy lábosban forró étolajon átforgatunk, felöntjük vízzel, és megfőzzük. A zöldségeket puhára főzzük, majd a tarhonyát, cukorborsót, kukoricát, sót, és a fűszerkeveréket összekeverjük. Mindezek közben félig puhára főzzük a kelbimbót, majd leöntjük róla a vizet. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és a félbe vágott kelbimbókat sorba rátesszük. Meglocsoljuk szezámmagolajjal, sózzuk, majd jöhet a balzsamecet szirup, amiből egy-egy pöttyöt teszünk a zöldségfalatokra. Cukortartalma miatt különleges ízt ad majd neki. Ezután a parmezánt apró darabokra törjük, és abból is teszünk minden kelbimbódarabra egy kicsit. Majd betesszük az előmelegített sütőbe, és pirulásig sütjük. Különleges párosítás, különleges ízek.
Jó étvágyat!
Fotó: KockacZukor
A desszert ajánlatom a főétel után a kókuszkrémes tészta sült ananásszal. ;-)
- KockacZukor -