Panaszkodtak az itthoniak, hogy már régen ettek paradicsomosat és szószosat, hát készítettem nekik egy laktató egytálételt. A hétvégék ugyan a pihenésre kéne, hogy fókuszáljanak, de mindig millió a tennivaló. A hétköznapokon nem tudunk mindig mindennek utánajárni, és mindent elintézni, így a hétvégéken próbáljuk behozni magunkat. Közben persze süljön valami süti, legyen meleg étel, ha lehet, leves és főétel is kerüljön az asztalra. Miközben sül a sütemény, a legpraktikusabb egy ilyen finom egytálételt készíteni. Így marad idő az egyéb tennivalóra is.
Fotó: KockacZukor
- 200 g Gyermelyi szarvacska
- 300 g pulyka darálthús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 db nagyobb répa
- 2 dl paradicsompüré
- 3 ek olívaolaj
- só
- bors
- majoranna
- 2 ek őrölt paprika
- füstölt ízű fűszer
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A felkockázott hagymát olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és karikára, majd negyedekre vágott sárgarépát, és azt is pirítjuk egy darabig. Miután már félig megfőtt a répa, hozzáadjuk a darált húst, és addig pirítjuk, amíg az át nem fő. Hozzáöntjük a paradicsomszószt, és a fűszereket. Hagyjuk addig főni a keveréket, amíg összeérnek az ízek.
A legvégén összekeverjük a tésztával, és már kész is a gyors, laktató és ízes egytálétel.
Jó étvágyat!
Íme egy másik „egyszerű, de nagyszerű” recept! :-)
- KockacZukor -