Foci EB-t bámul a fél világ. Nekem mindig akkora szerencsém volt, hogy a hozzám tartozó férfiak csak annyira érdeklődtek a foci iránt, mint én, vagyis egyáltalán nem, illetve legfeljebb egy-két meccs erejéig elég volt nekik a TV közvetítés. Természetesen ettől függetlenül híreket olvasunk, és az eredményekről tudunk. A mostani EB kapcsán nemigen tudom eldönteni, hogy mit várunk a magyar csapattól... egy-egy idegnyugtató gólocskát? Vagy tényleges, meghatározó eredményeket? A háttérben éppen angol-orosz meccs beszámoló mellett szereli a kütyüit a párom, én pedig az ebédhez sütöm ki a palacsintákat.
Fotó: KockacZukor
Palacsinta tésztához:
- 200 g Gyermelyi búzafinomliszt
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 1 dl olaj
- 1 csipet só
Tonhalas töltelékhez:
- 3 ek Gyermelyi búzafinomliszt
- tonhalkonzerv
- 3 ek olívaolaj
- 2 fej közepes vöröshagyma
- 2 közepes répa
- 3 dl tej
- 100 g konzerves kukorica
- 150 g reszelt sajt
- 4 ek majonéz
- fél-1 citrom leve
- só
Elkészítés:
A palacsintatésztát bekeverjük, és olajjal átkent forró serpenyőben kisütjük.
A hagymát és sárgarépát apróra vágjuk, és egy lábosban, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kukoricát is. Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet is. Folyamatosan kavargatjuk, amíg masszát nem kapunk. Ezután adjuk hozzá a villával megtört tonhalat, a majonézt, a reszelt sajtot, majd a sót és citromot is. Kevergetve összefőzzük a hozzávalókat.
Megtöltjük vele a palacsintákat, a tetejét is megszórjuk sajttal, és már ehetjük is.
Jó étvágyat!
Ha könnyed tészta ételt készítenél, próbáld ki a mandulás pennét avokádókrémmel és kecskesajttal. ;-)
- KockacZukor -