Július közepén egy teljes hétvégén át esett. Imádok úgy lefeküdni, hogy aztán a sötétben és csendben az eső kopogását hallgathatom. :-) Előtte nagyon nagy volt a hőség, amit hét közben, a munkában töltött napokon nemigen lehet élvezni, legfeljebb hétvégén, ha vízpartra megy az ember. A két - négy fal közé szorult - nap alatt volt időm sütni-főzni, rendet tenni, és még ejtőzni is. Emlékszem, akkor hallottam először a Tekknő: Szerelem című dalt, amivel a párom szórakoztatott.. Hallgassátok meg, ez a dalszöveg mindenkit megnevettet. :D
Fotó: KockacZukor
Browniehoz:
- 115 g Gyermelyi búzafinomliszt
- 190 g vaj
- 190 g étcsokoládé
- 3 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 250 g kristálycukor
- 1 tk só
Krémhez:
- 500 g mascarpone
- 1 tk bourbon vanília aroma
- 1 cs vaníliás cukor
- 33 ek porcukor
Díszítéshez:
- tetszőleges bogyós gyümölcs: szeder, málna, stb.
Elkészítés:
A sütőt 150 fokra előmelegítjük. Felolvasztjuk az étcsokit a vajjal. Összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Hozzáadjuk a lisztet, simára keverjük. Egy kisebb tepsibe rakjuk, és körülbelül 15-20 perc alatt készre sütjük. A süti közepe maradhat folyós, a brownie puhán jó. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni.
Közben összekeverjük a mascarpone-t, a vaníliás cukrot, a porcukrot és a vanília aromát. Megkenjük vele a brownie tetejét, majd szépen rábiggyesztjük a gyümölcsöket is. ;-) Hűtőben hagyjuk állni a sütit egy darabig.
Ez az édesség mennyei, de testes, ezért kicsi kockák is elegendőek lesznek egy-egy étkezéshez.
Jó étvágyat!
Fotó: KockacZukor
-KockacZukor-