A hétvégén húsmentes ételeket készítettem: finom, illatos és meleg karfiollevest, sült tököt mézzel csurgatva, és fokhagymás sült édesburgonyát sajtos mártogatóssal. A desszert se maradhatott ki. A magvas bögrés édességhez forró teát és kakaót tálaltam. Elbringáztam jógázni, és pléd alá kucorodva filmeztem. Végre egy igazán pihenős hétvége... :)
Fotó: KockacZukor
- 2 marék Gyermelyi levestészta
- 2 ek Gyermelyi búzafinomliszt
- 1 fej karfiol
- 3 db közepes répa
- 4 ek tejföl
- 2 db tyúkhúsleves kocka
- tárkony
- petrezselyem
- só
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, és azokat félbe vágjuk. A répát megpucoljuk, és felkarikázzuk. Felteszünk másfél liter vizet forrni. Ehhez hozzáadjuk a leveskockákat, majd a zöldségeket. Hagyjuk azokat megpuhulni. Tejfölt, lisztet és a levesből pár kanálnyit összekeverünk, és ezt a leveshez öntjük. Tárkonnyal és petrezselyemmel ízesítjük. A levestésztát külön vagy a levesben hagyjuk kifőni.
Jó étvágyat!
Kalóriatáblázat:
- 100 g karfiol – 25 kcal
- 100 g répa – 41 kcal
- 1 ek 12%-os tejföl – 40 kcal
- 1 ek búzafinomliszt – 111 kcal
- 100 g petrezselyem – 32 kcal
A leves után készüljön egy finom meleg édes tészta, ami nem csak a csöppségek kedvence lesz! ;-)
- KockacZukor -