Összejön a karácsonyi ebédre a nagy család minden gyereke, és nem akarják megenni a párolt káposztát, a kacsát vagy halat? Miért ne készíthetnénk pizzát karácsonykor is? Ha a tésztát ötletesen „kiszabjuk”, és „feldíszítjük”, igazi ünnepi étket varázsolhatunk az asztalra. A karácsony lényege az, hogy az asztalról is mindenki azt vehesse le, amit igazán szeret. A pizza formája persze nem csak fenyőfa lehet. Készíthetünk hóember, vagy csillag formájú pizzát is, ez mindenkinek a kreativitásán múlik. :-)
Fotó: KockacZukor
- 400g Gyermelyi búzafinomliszt
- 6 g sütőpor
- 1 tk só
- 2 ek bazsalikom pesto
- 3 ek olívaolaj
- 2 dl langyos víz
- pizza krém
- darabos paradicsom szósz
- újhagyma
- koktélparadicsom
- olívabogyó
- kolbász
- parmezán
- bazsalikom
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, sót, sütőport, bazsalikom pestot, az olívaolajat, és 2 dl vizet. Összegyúrjuk. Ha kemény a tészta, még adunk hozzá vizet. Addig gyúrjuk, míg már nem ragad, és könnyen formálható. Ezt a tésztamennyiséget négyfelé tudjuk osztani, vagyis négy pizza-fát is tudunk belőle készíteni. Miután lisztes felületen kigyúrtuk a tésztát, egy késsel vágjuk fenyőfa formára. Tegyük a kivágott formát zsírpapírra. Kenjük meg a tésztát pizzakrémmel, majd paradicsomszósszal. A hagymát vágjuk hosszú szálakra, és azt használjuk a fa ágainak megjelenítésére. Majd jöhetnek a kolbász szeletek, a paradicsom, az olívabogyó, amiket a fa díszítésére használhatunk. Szórjuk meg parmezánnal, tegyük tepsibe, majd sütőbe, és süssük ropogósra.
Jó étvágyat!
Desszertnek készíts karácsonyi tészta tortát eperöntettel! Ízleni fog!
- KockacZukor -