Nevezhetném ezt az ételt akár pizzának is, de a tésztája élesztő nélkül készült. Ezt a paradicsomos, mozzarellás változatot azért szeretem, mert nem kell túl sok hozzávaló az elkészítéséhez, mégis intenzív ízélményt biztosít. Egyszerű, mégis nagyszerű. Bármikor gyorsan megvan, és biztos ízleni fog a család minden tagjának. Még felmelegítve is jó enni. Nem hiányzik a tetejéről se a sonka, se a hús, se több zöldség. Ez pont ilyen egyszerűen "kerek". :)
Fotó: KockacZukor
- 250 g Gyermelyi búzafinomliszt
- 2 ek étolaj
- 1 csipet só
- 125 ml víz
- pizzakrém
- bazsalikomos paradicsomszósz
- 2 db mozzarella
- koktélparadicsom
- aszalt paradicsom
- bazsalikom
Elkészítés:
A lisztet, az étolajat, a sót és a vizet összegyúrjuk, majd a tésztát kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát először pizzakrémmel vékonyan átkenjük, majd darabolt paradicsomos szószt teszünk rá. A szeletelt mozzarellát rárakjuk, majd következik a szeletelt koktélparadicsom és a szárított olajos paradicsom. Tegyünk rá pár levél bazsalikomot is. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és lassan, 20-25 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt friss bazsalikomlevelekkel szórjuk meg.
Jó étvágyat!
Fotó: KockacZukor
Halas ételre vágysz inkább? Készíts egy ízletes lazacos, krémsajtos masnit. :-)
- KockacZukor -