A horoszkópok a 2017. évre olyan sok változást ígértek, amik hihetetlennek tűntek, és mosolyogtam is rajtuk. Nem kellett volna mosolyognom, mert az év még el sem kezdődött, de már változások következtek, majd egy-két hónap után jött a következő sorsfordító történés. Újra elolvastam azokat az éves horoszkópokat, de már nem nevettem rajta, csak csodálkoztam. Kíváncsian várom az év folytatását. :-)
Fotó: KockacZukor
- 180 g Gyermelyi búzafinomliszt
- 115 g szobahőmérsékletű sózott vaj
- 110 g nádcukor
- 100 g kristálycukor
- 1 tojás
- fél tk vanília aroma
- fél tk szódabikarbóna
- fél tk tengeri só
- 150 g keserű csokoládé
- 1 csésze dió durvára vágva
Fotó: KockacZukor
Fotó: KockacZukor
Fotó: KockacZukor
Fotó: KockacZukor
Fotó: KockacZukor
Elkészítés:
Egy tálban, géppel keverjük krémessé a vajat, a nádcukrot, a kristálycukrot. Adjuk hozzá a tojást és a vanília aromát. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sót és szódabikarbónát.
Fotó: KockacZukor
Keverjük ezután össze a száraz és folyékony részeket, majd keverjük a masszához a darabokra tört csokoládét és diót.
Fotó: KockacZukor
A tésztát fedjük le, és tegyük hűtőbe pár órára.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyünk sütőpapírt a tepsire. A tésztából formázzunk dió nagyságú gombócokat, és helyezzük őket egyenletes távolságra egymástól. A gombócokat ezután nyomkodjuk laposabbra, és tegyük be a sütőbe.
Fotó: KockacZukor
Hagyjuk aranybarnára sülni a kekszeket. Miután megsültek, hagyjuk azokat kihűlni. Ugyan pár napig lezárt dobozba tárolható, szerintem tárolásra nem lesz szükség, olyan gyorsan elfogy majd. :D
Fotó: KockacZukor
Jó étvágyat!
Készítsünk az édesség mellé karfiollevest füstölt kolbásszal. :D
- KockacZukor -