Bejutottam egy olyan előadásra, amire túljelentkezés volt, de a meghívottak és a téma annyira érdekeltek, hogy nem hagyhattam ki a jelentkezést. Egy héten keresztül vártam a válaszra, ami vasárnap késő este érkezett meg. A téma természetesen a gasztro világ, az étel – ember kapcsolata. Nagyon várom a holnapot, remélem olyan beszélgetéseket hallgatok majd végig, amik adnak nekem valamit útravalóul. :-) A következő recepttel őszintén szuper a kapcsolatom, imádom ezt az édességet. ;-)
Fotó: KockacZukor
- 200 g Gyermelyi copfocska tészta
- 250 g félzsíros tehéntúró
- 100 g porcukor
- 1 dl tejszín
- 3 dl tejföl
- 30 g étkezési keményítő
- 2 db tojás
- fél citrom reszelt héja
- 2 zacskó bourbon vaníliás cukor
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
Egy csatos tortaformát vajjal kikenünk, liszttel megszórunk.
A sütőt 180 fokon előmelegítjük.
A túrókrém hozzávalóit keverjük össze egy konyhai robotgéppel, majd öntsük egy mély edényben a megfőtt tésztára. Keverjük össze a tésztával, majd öntsük a túrós tésztát a kivajazott tortaformába.
180 fokon süssük körülbelül fél órán át.
Jó étvágyat!
Melegíts be egy forró levessel, mielőtt hozzáfogsz az édességhez. Készíts édesburgonya krémlevest!
- KockacZukor -