Mintha minden ember egy szempillantás alatt szeretne formás lenni a nyárra; az edzőtermek és szoláriumok dugig vannak. Ehhez találunk étkezésbeli segítséget is bőven, hisz az internet tele van cukormentes, zsírszegény, szénhidrát csökkentett receptekkel. Pedig sokszor a mértékletesség is elegendő lenne megoldásként. Jöhet cukor és liszt is, ha a bevitt mennyiség egészséges, és határos. Így egyáltalán nem kell lemondani a finom és ízletes ételekről sem. :D
Fotó: KockacZukor
- 5 ek Gyermelyi búzafinomliszt
- 150 g csiperke gomba
- petrezselyem
- kakukkfű
- 2 dl tejszín
- 1 karalábé
- 1 cukkini
- 1 répa
- 1 fej vöröshagyma
- 80 g reszelt sajt
- 2 db tojás
- vegeta
- étolaj
Elkészítés:
A gombát szeleteljük, a hagymát, a répát, a karalábét, a cukkinit, és sajtot lereszeljük.
A gombát kevés vízben feltesszük főni, majd adunk hozzá ételízesítőt, kakukkfüvet, egy kevés petrezselymet. Két kanál lisztet összekeverünk két deci tejszínnel és egy kevés vízzel, majd behabarjuk vele a gombát.
A reszelt zöldségeket, a sajtot, a két tojással összekeverjük, majd adunk hozzá a vegetából. Hozzáöntjük a lisztet is.
Egy serpenyőben, olajon, evőkanálnyi mennyiségeket merünk, és kisütjük. Az olajat leitatjuk papíron a tócsnikról.
A gombaszósszal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ha gomba, akkor egy isteni gombás, tejfölös tarhonyalevest is készíthetünk belőle!
- KockacZukor -