Én sajnos már nem is csodálkozom ezen a furcsa időjáráson, évek óta ebben élünk. Egyszer tavasz van, szinte szandálos meleggel, majd elkezd esni a hó, és áprilisban fűtünk. Aztán három napig megállás nélkül az eső esik, és mintha tavasz nem is lett volna, 42 fokos nyár következik. Azt hiszem az embereknek kicsit gyorsabban kéne ébredniük, és áttérni a környezet- és természetkímélő életmódra a kis háztartásoktól kezdve a nagy, ipari gyártókig. Ez így nem tartható fenn. Nézz körül te is, hogy a háztartásodban mit tehetsz a környezetedért. :-)
Fotó: KockacZukor
- 3 ek Gyermelyi búzafinomliszt
- 250 g tehéntúró
- 100 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 1 db citrom
- sárgabaracklekvár ízlés szerint
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az összetört túrót, a citrom héját és levét, majd a lisztet.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a lassan hozzáforgatjuk a túrós masszához.
Szufléformákba merjük. A tálkákat háromnegyed részéig töltjük, majd lassan, tűpróbáig sütjük.
Jó étvágyat!
Készítsünk az édesség mellé egy tejszínes, kapros zöldséglevest.
- KockacZukor -