Barátnőm Szegedről jött hozzám Budapestre, egy csajos hétvégére. Előre egyeztettük a progikat, hogy kinek mihez lenne kedve... barlangászni, hajózni, fürdőbe menni, étterembe, piknikezni, sétálni, kiállításra, vagy mindent egyszerre. :D Arra persze nem számítottunk, hogy az áprilisi tél után újra visszatér majd a szürkeség, hideg és eső. :( Na de mi csajok a végtelen dumálást egy üveg finom bor és egy kis főzőcskézés mellett is megoldjuk mindig, ugye? ;-) Nem foghatott ki rajtunk a tavaszi tél sem.
Fotó: KockacZukor
- 100 g Gyermelyi tarhonya
- 2 db közepes lila hagyma
- 1 db pritaminpaprika
- 1 db répa
- 3 marék mogyoró
- 3 gerezd fokhagyma
- kecskesajt ízlés szerint
- 1 db citrom
- olívaolaj
- só
- chili
- 1 ek nádcukor
Elkészítés:
Két evőkanál olívaolajon a tarhonyát röviden megpirítjuk, majd dupla annyi vizet adunk hozzá, mint amennyi a tarhonya mennyisége. Hagyjuk a tarhonyát megfőni lassú lángon.
A lila hagymát és pritaminpaprikát csíkokra vágjuk, a répát lereszeljük - vagy krumplipucoló segítségével szintén csíkokra vágjuk -, a fokhagymát összenyomjuk, majd apróra vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajon a lila hagymát és pritaminpaprikát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a répát is. Egy evőkanál nádcukorral, sóval, citrommal, chilivel ízesítjük.
A zöldségekhez keverjük a tarhonyát.
A mogyorót összetörjük, és megpirítjuk, majd a tarhonyához adjuk. Egy részét össze is keverjük vele, a másik részével tálaláskor szórjuk meg a tetejét. A kecskesajtot is apróra törjük, és az étel tetejére szórjuk. Ha szereted a koriandert, friss korianderrel díszítsd.
Jó étvágyat!
Már régen készítettél smarnit? Akkor ideje elővenned újra a receptet, és készíteni a családnak. :D
- KockacZukor -