Anyukám sokat készített nekünk smarnit, amikor még kicsik voltunk. Imádtuk. Bár szerettünk mi mindenféle édes finomságot, ami Anya és a Nagymamám kezei közül került ki. Függőfolyosós ház földszintjén laktunk, így az udvaron vagy a ház mögött játszva, bármikor kiáltottuk azt, hogy 'Anyaaaaaa', ő meghallotta, nekünk nem kellett hazafutni. Tyúkanyó kinézett a folyosón vagy a hátsó ablakon, és már dobta is ki a labdát, a szotyit, a rágót vagy éppen a pulcsit. Ha viszont ő kiabált ki, hogy 'kész a smarniiiiiii', akkor nem kellett kétszer szólni, rohantunk is haza. :D
Fotó: KockacZukor
- 1 bögre Gyermelyi búzafinomliszt
- 2 bögre búzadara
- 1 db tojás
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 1 ek porcukor
- 1 marék mazsola
- 4 dl tej
- 100 g vaj
- 1 csipet só
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, búzadarát, vaníliás cukrot, porcukrot, sót és tojást. Öntsük hozzá a tejet. Ha szükséges – mert a massza nem sűrűn folyós még – akkor öntsünk hozzá még belőle. Hagyjuk állni 5-10 percet, majd olvasszuk fel a vajat a serpenyőben, és öntsük rá a masszát. Süssük addig, amíg az alja megpirul. Ezután törjük össze a tésztát, és süssük addig, amíg a darabok átsülnek és megpirulnak. Porcukorral meghintve, és lekvárral tálaljuk.
Fotó: KockacZukor
Szeretik a körülötted élő gyerkőcök az édességet? Akkor gyorsan készítsd el ezt a mangós-banános sült túróst is.
- KockacZukor -