Engem a nap éltet. Egészen más a testem működése, és lelkem állapota, ha a nap kisüt. Mintha boldogságot, könnyed létet hozna. Ha pedig a fák és növények is kizöldülnek, és virágoznak, akkor már ujjong is a belső énem. Nem mindig van alkalom kimenni a városból hétvégéken, de ha töltődni vágyunk, a fővároson belül is találni fogunk zöld részeket, tavakat, a Duna partját. A minap a Füvészkertben jártam, és a kis séta lecsendesítette a megpihenni nem képes fejem végre. Ebbe a friss napba egy könnyed ételt tudtam csak elképzelni, így elkészítettem ezt a rukkola pesztós, csirkés receptet.
Fotó: KockacZukor
- 150 g Gyermelyi Vita Pasta orsó
- 200 g csirkemell
- 1 marok tört mandula
- 1 marok fenyőmag
- 3-4 marok rukkola
- 1 db közepes paradicsom
- 10 ek olívaolaj
- 2-3 ek reszelt parmezán
- 2-3 gerezd fokhagyma
- bors
- só
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A rukkolát, mandulát, fenyőmagot, paradicsomot, kb. négy evőkanál olívaolajat, sót, kevés borsot, parmezánt, fokhagymát egy daráló gépben összedarálunk. ha szükséges, utólag ízesítjük még sóval.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, majd megforgatjuk tetszőleges fűszerben, és olívaolajon kisütjük. Ezután vékony csíkokra vágjuk.
A pesztót összeforgatjuk a tésztával, majd a csirkével, és zöldségekkel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ha további könnyed tészta ételre vágysz, kóstold meg ezt a sütőtökös, paradicsomos tésztát is!
- KockacZukor -