Rukkola pesztós orsó fűszeres csirkével

Engem a nap éltet. Egészen más a testem működése, és lelkem állapota, ha a nap kisüt. Mintha boldogságot, könnyed létet hozna. Ha pedig a fák és növények is kizöldülnek, és virágoznak, akkor már ujjong is a belső énem. Nem mindig van alkalom kimenni a városból hétvégéken, de ha töltődni vágyunk, a fővároson belül is találni fogunk zöld részeket, tavakat, a Duna partját. A minap a Füvészkertben jártam, és a kis séta lecsendesítette a megpihenni nem képes fejem végre. Ebbe a friss napba egy könnyed ételt tudtam csak elképzelni, így elkészítettem ezt a rukkola pesztós, csirkés receptet.

rukkola_pesztos_teszta_fuszeres_csirkevel_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók: 

  • 150 g Gyermelyi Vita Pasta orsó
  • 200 g csirkemell
  • 1 marok tört mandula
  • 1 marok fenyőmag
  • 3-4 marok rukkola
  • 1 db közepes paradicsom
  • 10 ek olívaolaj
  • 2-3 ek reszelt parmezán
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük.

A rukkolát, mandulát, fenyőmagot, paradicsomot, kb. négy evőkanál olívaolajat, sót, kevés borsot, parmezánt, fokhagymát egy daráló gépben összedarálunk. ha szükséges, utólag ízesítjük még sóval.

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, majd megforgatjuk tetszőleges fűszerben, és olívaolajon kisütjük. Ezután vékony csíkokra vágjuk.

A pesztót összeforgatjuk a tésztával, majd a csirkével, és zöldségekkel díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Ha további könnyed tészta ételre vágysz, kóstold meg ezt a sütőtökös, paradicsomos tésztát is! 

- KockacZukor -

süti beállítások módosítása