A minap egy kolléganőm azzal jött be az irodába, hogy nagyon sok kapor van a kertjében. Hozott is egy nagy zacskónyit, hogy vigyünk bátran haza belőle. Nem kellett nekem kétszer mondani, én bizony egy szép adagot felmarkoltam, és fel is használtam azonnal a vacsorához. :D Gyors, laktató, finom, egészséges.
Fotó: KockacZukor
- 280 g Gyermelyi Vita Pasta orsó tészta
- 500 g Csirkemell
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csokor friss kapor
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csipet őrölt paprika
- bors
- só
- étolaj
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A vöröshagymát tisztítás után kis kockákra vágjuk, és egy magas falú serpenyőben olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet.
Fűszerezzük, felöntjük egy kis vízzel, és hozzáadjuk a felaprított kaprot.
Annyira finom lesz az illata, hogy itt már beindul a pocak korgása is. :D Ha a hús megpuhult, adjuk hozzá a tejszínt, és a végén forgassuk össze a tésztával.
Mivel nagyon szeretem a sajtot, én még ezt az ételt is megszórom a tálalásnál reszelt sajttal.
Jó étvágyat!
Próbáld ki a tejszínes-tökös receptünket is! Érdemes! :-)
- KockacZukor -