Nyári barackos pite

Napsütés, gyümölcs, chill, strand, limonádé, roséfröccs, hal. Nagyon sok éve nem voltam hosszabb szabadságon, de most úgy döntöttem, végre kipihenem magam, és nem akkor jövök vissza dolgozni, amikor már éppen hozzászoknék a semmittevéshez. Két és fél hét a fülledt Budapesttől és munkától távol - már most a mennyországnak tűnik. Visszaszámlálok.. :D

nyari_barackos_pite_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 250 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 100 g teavaj
  • 6 ek cukor
  • 3 ek barna cukor
  • 8 ek hideg víz
  • fél tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 8-10 szem barack
  • 2 db tojás
  • 100 g natúr krémsajt
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • kevés fahéj

Elkészítés:

A tészta elkészítéséhez először a lisztet, két evőkanál cukrot, sót, sütőport összekeverjük. Hozzáadjuk a hideg vajat, és morzsásra keverjük a liszttel. Hozzáadjuk a vizet, és tésztát gyúrunk belőle. A tésztát fóliában fél órára hűtőbe tesszük. A barackokat zsiradék nélkül mindkét oldalon grillezzük, majd megszórjuk barna cukorral. A tojásokat és négy evőkanál cukrot habosra verünk. Hozzáadjuk a krémsajtot, a tejszínt és a tejfölt. A tésztát a hűtőből kivesszük, kinyújtjuk, és egy 25 cm-es tortaformát kibélelünk vele. Villával megbökdössük. Szórjuk meg barna cukorral, és helyezzük el benne a barackokat. A barackokra öntsük rá a szószt. Előmelegített sütőben, lassan süssük készre.

Jó étvágyat!

Főzzünk az édesség mellé egy fokhagymás krémlevest!

- KockacZukor -

süti beállítások módosítása