Az egészséges táplálkozás nem azt jelenti, hogy koplalni kell, vagy megvonni magunktól az édességet. Mindössze annyit jelent, hogy minőségi alapanyagokkal dolgozunk, és a cukrot pótoljuk valamilyen - lehetőleg természetes - édesítőszerrel. (Megjegyzem, teljesen kiiktatni sem jó.) A túró és a tojás fehérjeforrások, így szükséges tápanyagok, amit a test igényel. A következő édesség gyümölccsel gazdagítható, ezt tegye mindenki ízlése szerint.
Fotó: KockacZukor
- 4 db Gyermelyi tojás
- 2 ek Gyermelyi búzadara
- 7 evőkanál eritrit
- 500 g laktózmentes túró
- 2 tk vanília aroma
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, közben hozzáadjuk a csipet sót. A sárgáját az eritrittel keverjük, majd habosítjuk, és hozzáadjuk a vanília aromát, a búzadarát, a citrom levét és reszelt héját. A túrót is a masszához keverjük. Ezután a felhabosított fehérjét is óvatosan a túrós krémhez forgatjuk.
Egy sütőformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a túrót. (Nyári gyümölccsel gazdagítható.) Előmelegített sütőben, légkeverésen, 175 fokon fél órán át sütjük. Miután kihűlt, szeletelhető.
Jó étvágyat!
Készítsünk az édesség mellé egy egészséges zöldséglevest!
- KockacZukor -