Az ünnepek nem csak a sültekről, és halról szólnak, de a rágcsákról és apró süteményekről is. A következő recept annyira egyszerű, hogy még akkor is gyorsan elkészíthető, ha a vendégek már nálunk vannak, de elfogyni látszik a sütemény, amivel készültünk. Az íze pedig mennyei. A vaj, a méz, a gesztenye ezt garantálja. Ne hagyd ki. :D
Fotó: KockacZukor
- 30 g Gyermelyi búzafinomliszt
- 1 db Gyermelyi tojás
- 100 g vaj
- 250 g natúr gesztenyepüré
- 30 g méz
- 20-30 g cukor
- 1 ek citromlé
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük. A sütőt melegítsük elő 175 fokra. Egy tepsibe sütőpapírt vagy szilikon lapot teszünk, és egy kiskanállal pici halmokat merünk rá. 10-15 perc alatt sülnek meg a gesztenye csókok. Én három körben sütöttem ki ezt a mennyiséget.
Isteni finom!
Ha ünnepek, akkor hal étel. Készítsétek el ezt a mennyei paradicsomos, kókuszos tengeri halat hosszúmetélttel. :-)
- KockacZukor -