Újévi édes ropogós

A karácsony után - azt hiszem - mindenki belefáradt a sok sütésbe és főzésbe. Most mégis jön a szilveszter, és hacsak nem előfizetett programon veszünk részt, akkor még egy nekifutásra szükség lesz a konyhában. Ajánlom nektek ezt az édes keksz receptet, főleg azért, mert nagyon egyszerű, mégis fincsi, nem igényel különleges hozzávalót, és gyorsan elkészül. Boldog új évet! Jövőre találkozunk!  :)

ujevi_edes_ropogos_kesz-700.jpgFotó: KockacZukor

Hozzávalók:

  • 450 g Gyermelyi búzafinomliszt
  • 200 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 80 g teavaj
  • 2 db tojás
  • 2 csipet só
  • 10 g sütőpor

Elkészítés:

Keverjük össze a száraz (liszt, sütőpor, só) és a folyékony (vaj, cukor, vaníliás cukor, tojás) részeket, majd forgassuk össze a kettőt.

A sütőt melegítsük elő 170 fokra, tegyünk egy tepsibe sütőpapírt, és két kanál segítségével merjünk kis halmokat rá. Hagyjunk helyet a halmocskák között, mert a tészta meg fog emelkedni.

Körülbelül tíz perc alatt megsülnek az adagok. Amikor elkezd aranybarnává válni a sütike, akkor lehet kivenni a sütőből. Hagyjuk kihűlni őket, és már ropogtathatók is.

Jó étvágyat!

Kezdjük az évet töltött tésztakagylóval. Fincsi!

- KockacZukor -

süti beállítások módosítása