A karácsony után - azt hiszem - mindenki belefáradt a sok sütésbe és főzésbe. Most mégis jön a szilveszter, és hacsak nem előfizetett programon veszünk részt, akkor még egy nekifutásra szükség lesz a konyhában. Ajánlom nektek ezt az édes keksz receptet, főleg azért, mert nagyon egyszerű, mégis fincsi, nem igényel különleges hozzávalót, és gyorsan elkészül. Boldog új évet! Jövőre találkozunk! :)
Fotó: KockacZukor
- 450 g Gyermelyi búzafinomliszt
- 200 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 80 g teavaj
- 2 db tojás
- 2 csipet só
- 10 g sütőpor
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz (liszt, sütőpor, só) és a folyékony (vaj, cukor, vaníliás cukor, tojás) részeket, majd forgassuk össze a kettőt.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra, tegyünk egy tepsibe sütőpapírt, és két kanál segítségével merjünk kis halmokat rá. Hagyjunk helyet a halmocskák között, mert a tészta meg fog emelkedni.
Körülbelül tíz perc alatt megsülnek az adagok. Amikor elkezd aranybarnává válni a sütike, akkor lehet kivenni a sütőből. Hagyjuk kihűlni őket, és már ropogtathatók is.
Jó étvágyat!
Kezdjük az évet töltött tésztakagylóval. Fincsi!
- KockacZukor -