Hogy hova lehet kimozdulni a januári hidegben? Mondjuk Budapest alá. Igen. A föld alá: meglátogathatjuk a Budavári Labirintust, elmehetünk a Pál-völgyi-barlangba, vagy a Szemlő-hegyi-barlangba. Ha végre kitavaszodik, és az idő melegebb lesz, akkor pedig elmehetünk egy Kőbányai pincetúrára, vagy egy Csepeli bunkertúrára. :-)
Fotó: KockacZukor
- 100 g Gyermelyi hosszúmetélt
- 1 db sárgarépa
- 3 db fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek kókuszolaj (egyéb olaj)
- 2 db narancs
- 3 csipet őrölt gyömbér
- 1 húsleveskocka
- 1 ek cukor
- bors
- só
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A hagymát apró kockákra vágjuk. Egy lábosban olajon megdinszteljük. Felöntjük egy liter vízzel, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkarikázott sárgarépát és fehérrépákat. Miután a zöldségek megfőttek, kézi mixerrel összeturmixoljuk. Miközben a krémlevest főzzük tovább, fűszerezzük, és hozzáadjuk a gyömbért, majd a két narancs levét is.
A tésztával tálaljuk.
A leves mellé kiváló desszert az édesapám féle almás-túrós.
Jó étvágyat!
- KockacZukor -