Jajj de jó! Itt a tavasz! Március közepe van! Aham... Már megint mínuszok nappal és éjszaka... Bélelt csizmában járok, és hat rétegnyi burok, amit magamon cipelek. Az arcom hajnalban, a munkába menet maszkká fagy. Már nyűgös vagyok, hiányzik a napsütés és a meleg, a rügyező fák, és a vidám madárcsicsergés. Köszönjük tél, hogy adtál csendet, pihenést, bezárkózást, de nem kell a túlóra, engedd végre megérkezni a tavaszt!
Fotó:KockacZukor
- 2 ek Gyermelyi búzafinomliszt
- 2 marék Gyermelyi copfocska tészta
- 500 g vajbab/ vajbab
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek étolaj
- 2 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek édes őrölt paprika
- só
- víz
Elkészítés:
A babot egy fazékban felengedjük annyi vízzel, hogy azt ellepje. Sózzuk, és megfőzzük. Egy másik edényben felhevítjük az étolajat, hozzáadjuk – folyamatos kevergetés mellett – a lisztet, és az összenyomott, felaprított fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikát is, majd levesszük a tűzről, és öntünk hozzá egy bögre vizet, majd csomómentesre keverjük. Ehhez keverjük hozzá a tejfölt, adunk hozzá még egy bögre vizet, majd ezt a babhoz keverjük. Amennyiben szükséges, felöntjük még vízzel, és sózzuk. A petrezselymet apróra vágjuk, és a leveshez adjuk. Hagyjuk még rotyogni kicsit a levest.
Egy kis edényben kifőzzük a levestésztát is, és a levest a tésztával együtt tálaljuk.
Jó étvágyat!
Kóstoltad már a sajtos-mákos krékerünket? :)
- KockacZukor -