Hiszem, hogy nem kell túl sok hozzávaló, bonyolult technika és fűszer ahhoz, hogy igazán jó ételt készítsünk. Sokszor a kevesebb több, és három-négy alapanyagból csodálatos ebédet vagy vacsorát tudunk varázsolni. Nem utolsó sorban fontos néha, hogy gyorsan el tudjuk készíteni az ételt, mert se hangulatunk, se erőnk, se időnk nincs a konyhában ácsingózni. A következő recept ezeknek a kritériumoknak tökéletesen megfelel, az eredmény mégis egy csudifinom étel.
- 220 g Gyermelyi Vita Pasta masni
- 400 g brokkoli
- 3 marék dió
- 120 g natúr krémsajt
- 2 dl joghurt
- 1-2 ek aprított petrezselyem
- bors
- só
Elkészítés:
Másfél liter vizet forralunk egy lábosban. A tésztát lobogó vízbe öntjük, a vízbe teszünk egy csipet sót, és egy kevés olajat – utóbbi nem feltétlenül szükséges. A tésztát megfőzzük.
A brokkolit rózsáira vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük.
A diót ledaráljuk. A petrezselymet aprítjuk.
A krémsajtot és a joghurtot egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a darált diót és a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint), és simára keverjük.
A tésztát összeforgatjuk a brokkolival, majd a sajtos diókrémmel.
Jó étvágyat!
- KockacZukor -