Végre egy kis esti kimenő. Végre egy kiülős éjszakai program, és végre egy kis rosé vagy éppen roséfröccs - a nyár elmaradhatatlan „kelléke”. Egész nap futkostam, főztem, logikáztam; megérdemlem a kikapcsolódást.
A napi teendőkbe, menet közben is belefért ez a gyorsan elkészíthető, ízletes ebéd. Lehet, hogy mielőtt este elindulok, még egyszer belekanalazok majd. :D
Fotó: KockacZukor
- 200 g Gyermelyi VitaPasta zöldséges orsó
- 1 kg csirkemell
- 60 g rukkola
- 2 db leveskocka
- 2 dl tejszín
- 3 db étkezési paprika
- 3 ek olaj
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
Közben egy serpenyőben, olajon átsütjük a nagy kockákra vágott paprikát, majd hozzáadjuk a szintén felkockázott csirkemellet. A rukkolát egy konyhai robotgépben aprítjuk, és összekeverjük a tejszínnel. A csirkéhez öntjük, hozzáadjuk a leveskockákat vagy ízlés szerinti fűszert, és hagyjuk rotyogni, megfőni a húst.
A megfőtt tésztára merjük a rukkolaszószos csirkét, és már ehetjük is.
Jó étvágyat!
A csirke mellé készítsünk egy karfiollevest is. :D
- KockacZukor -