Szedd magad időszak van: szedd magad eper, szedd magad levendula... Legszívesebben mindenhova mennék, "szedegetni". Már június elején gyönyörű meggyet és cseresznyét eszünk, és óriási dinnyéket vihetünk haza. Imádom ezt a kánaánt, de vajon mi marad belőle a nyár végére? :-) Gyorsan főzök egy ízletes, könnyű ebédet, mielőtt felfalok egy tál epret és cserkót.
Fotó: KockacZukor
- 150 g Gyermelyi Vita Pasta zöldséges orsó
- 450 g pulykamell
- 3 ek kókuszzsír/ étolaj
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 tk füstölt chili
- 3 ek worchestershire szósz
- 3 gerezd fokhagyma
- bryndza ízlés szerint
- só
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. A pulykamellet nagy kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben a fokhagymát megpirítjuk, fehéredésig sütjük a húst, majd hozzáadjuk a csicseriborsót. Pár perces főzés után hozzáadjuk a kimondhatatlan nevű :) szószt, a chilit, és sózzuk. Ezután összeforgatjuk a tésztával, majd a bryndzával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Egy régebbi recept is egy csodálatos ételt rejt. Készíts te is paradicsomos, padlizsános pennét ricotta golyócskákkal.
- KockacZukor -