Egy újabb hétvége, amikor fürdést, pancsolást terveztünk, de az idő nem engedte. Persze a langyos, kellemesen hűvös időjárásban is hamar megtaláltuk a szépséget, és elmentünk kirándulni: vadvirágot szedtünk, és csokrot készítettünk, élveztük a kis tavat, egy stégről bámultuk az égen úszó felhőket, fotóztunk, finomakat ettünk, nevettünk. Akármilyen vagy július, én szeretlek.
Fotó: KockacZukor
- 3 db Gyermelyi tojás
- 180 g reszelt répa
- 130 g darált mák
- 70 g (laktózmentes) olvasztott teavaj
- 1 tk szódabikarbóna
- 120 g eritrit
- fél tk fahéj
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, majd egy szilikonos muffinformába vagy vajjal kikent fém muffinformába (illetve használhatunk muffinpapírt) egyenlően elosztjuk a mákos krémet. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük 180 fokon. Miután kihűlt, kivehetjük a muffinokat a formából.
Jó étvágyat!
Készítsünk egy mennyei karfiolos, fehérbabos, parmezános krémlevest az édesség mellé.
- KockacZukor -