Nem kell nagyon messze utazni, a főváros körül is van lehetőség a nyári napozásra és fürdésre. Hiszen itt van mellettünk az Aquaréna, a Velencei-tavi Napsugár Strand, a Rukkel tó, vagy a Dunabogdányi strand. Irány pancsizni! De előtte együnk azért valami finom halat. :D
Fotók: KockacZukor
- 150 g Gyermelyi hosszúmetélt
- 1 db cukkini
- 3-4 szelet hekk filé
- 1 db vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 80 g vaj
- 4 ek reszelt parmezán
- 1 csokor kapor
- bors
- só
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.
A fokhagymát összenyomjuk, és aprítjuk, a kaprot szintén, 50 g vajat megolvasztunk.
A vajat, a fokhagymát és kaprot összekeverjük, sózzuk, majd a fűszeres vajjal megkenjük a halszeleteket. Előmelegített sütőben, kivajazott sütőtálban megsütjük.
Közben egy vöröshagymát aprítunk, és egy serpenyőben, vajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felszeletelt vagy kockázott cukkinit. Pirítjuk, de csak addig, hogy a cukkini ropogós maradjon. Sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk hozzá a tésztát és forgassuk össze a parmezánnal.
A hallal együtt tálaljuk.
Jó étvágyat!
Készítsd el a kelbimbós, kolbászos leves receptünket is! Ízleni fog!
- KockacZukor -