Akkor szeretek bemenni egy könyvesboltba, hogy ha van jócskán időm az új könyveket kényelmesen átnézni. Majd a szívemre hallgatva azt veszem meg, amelyik szinte beszél is hozzám. Természetesen mindig leragadok a gasztronómia részlegen, bár ritkán vásárolok ilyesmit... Viszont ihletet szívesen merítek belőlük. :-)
Fotó: KockacZukor
- 60 g Gyermelyi kagyló tészta
- 1,5 kg cukkini
- 2 kis krumpli
- 2 db tyúkhúsleves kocka
- 2 dl főzőtejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- bors
- só
- petrezselyem
Elkészítés:
A tésztát megfőzzük. A krumplit és a cukkinit megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Másfél liter vizet felteszünk egy lábosban forrni, és hozzáadjuk a cukkinit, a krumplit és a leveskockát. A fokhagymát megtisztítjuk, és összenyomva a leveshez adjuk. Miután a zöldségek megfőttek, konyhai robotgéppel pürésítjük. Hozzáadjuk a főzőtejszínt és fűszerezzük. Hagyjuk még kicsit főni így is a levest. Ha a leves túl sűrű, adjunk még hozzá egy kis vizet.
A levest tányérokba merjük, adunk hozzá egy-két nagy kanál tésztát és megszórjuk az aprított petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
Desszertnek, vagy akár a második fogásnak ajánlom a citromos tarhonyafelfújtat. :-)
- KockacZukor -